Nyheder

​Nyheder fra Timan

​​Her finder du Timans nyhedsartikler indenfor produkter, arrangementer og virksomheden generelt

Du kan med fordel følge os på Facebook, LinkedIn og Youtube for at få alle Timans nyheder først.

Bag hver maskine fra Timan ligger dansk kvalitet og håndværk

Juni 2023

En ny milepæl er nået

Timan har i dag afsluttet virksomhedens største ordre til dato. Hele syv Timan 3330 med feje-/sugeanlæg er på vej mod Kosovo. Det er vores nye importør fra netop Kosovo, ProfiTech, der har lagt den store ordre.

Burim Vrajolli fra ProfiTech har tilbragt et par dage på fabrikken ifm. leveringen af maskinerne og er blevet klædt overordentligt godt på til at håndtere importen af Timan-maskiner til Kosovo.

Læs mere

November 2022

Firestjernet opgradering

Vores feje-/sugesystem, Tornado 400, har gennemgået en kraftig opdatering både ift. design og funktion. Det opgraderede system skulle naturligvis også PM10/2.5-testes. Resultatet var ikke til at tage fejl af; topkarakter med fire stjerner og en uhørt høj pick-up rate på over 90%. Vi er altså kommet ud på den anden side af udviklingen med et solidt feje-/sugeanlæg, der både har høj sugeeffekt og som udleder et minimum af mikropartikler.

Feje-/sugesystemet Tornado 400 har været en del af Timans produktudvalg siden 2008. Anlægget fås til vores Tool-Trac, og kan også kobles på minilæssere mm.

Maj 2022

Nyt og banebrydende feje-/sugesystem tager udgangspunkt i naturen

Efter lang tids udvikling står vi endelig klar med det helt særlige fejesugeanlæg Tornado T2 til Timan 3330. Systemet kombinerer to af naturen mægtigste kræfter; vind og vand. Vi har tilført vand til vores EU-patenterede Tornado-system, og resultatet er en helt ekstraordinær fejekapacitet. Se videoen og bliv klogere på, hvordan teknologien virker.

December 2021

Fjerde hal tages under Timans voksende vingefang

Efter flere måneders forberedelse kan vi endelig starte produktionen af Timan 3330 i den nye hal. Grundet større efterspørgsel på især Timan 3330 har vi udvidet produktionen med en ekstra hal for at kunne imødekomme kundernes behov. Det er med stor glæde og ydmyghed, at vi nu står klar med den fjerde hal – især når man tænker på, at vi for 16 år siden startede i en lille garage i Svingel.

Oktober 2021

Fint besøg fra vores nye forhandler i Bulgarien

Vores nye forhandler fra Multitechnik havde taget den lange tur fra Bulgarien til Tim for at besøge fabrikken og få et grundigt indblik i maskinrummet. Over tre dage fik vi gennemgået alt fra virksomhedens historie og produktionsfaciliteter til den nye Timan 3330 og vores fælles fremtidige visioner.

Vi takker for et konstruktivt besøg.

September 2021

Ny Combispreder CS-200 findes nu også som traktormodel

Endelig er det muligt at koble den smarte saltspreder, Timan CS-200, til sin traktor også. Kapaciteten er øget på denne model ift. modellen for Timan 3330, og de samme smarte funktioner gælder stadig på traktormodellen: Skift mellem tallerkenspreder og valseudlægger, justering af spredebredden fra 1 meter og op til 6 meter, og justering af spredemængden – alt sammen direkte fra førersædet.

Vi har også produceret en række instruktionsvideoer til redskabet, så du hurtigt kan føle dig tryg med maskinen.

August 2021

Langt om længe kunne vi deltage ved Have & Landskab igen

Efter en lang og kedelig Coronapause havde vi igen mulighed for at møde vores kunder og samarbejdspartnere under mere festlige omstændigheder.
​Vi havde tre fremragende dage i Slagelse på Maskinmarken, hvor vi mødte en masse gode mennesker til en snak om Timan. Det var fantastisk at være ude igen, og vi glæder os allerede til næste messe.

November 2020

Tornado T1 feje-/sugeanlæg til Timan 3330 får topkarakter i Tyskland

Tidligere på året var vi en tur i Tyskland for at få foretaget en PM 10/2.5-test af vores feje-/sugesystem. Resultatet af testen var meget tilfredsstillende, hvor vi endte med at få en 4-stjernet bedømmelse – topkarakter i klassen.

Kort fortalt er formålet med en sådan test at undersøge, hvor mange mikropartikler feje-/sugeanlægget blæser ud i den anden ende.

Oktober 2020

Ny Timan 3330 – bedre for miljøet og bedre for operatøren

Komforten i maskinen er helt exceptionel, hvor du vil opleve markedets laveste støjniveau og markedets mest komfortable kabine. Redskabsbæreren kører på benzin og udleder dermed langt færre Nox-gasser end sin forgænger. Og som altid kan du bruge redskabsbæreren hele året takket være det brede redskabsprogram.

Du kan læse meget mere om vores helt nye maskine h​er.

September 2020

Ny Tool-Trac 5740 klar til at møde verden

Den nye redskabsbærer med integreret løftearm, Tool-Trac 5740, er klar til at møde verden og de performance- og miljøkrav, som forventes af en fleksibel maskine i dag.

Mod tidligere 45 hestekræfter er der nu 57 i motorrummet, og transporthastigheden er øget til 40 km/t.​

​Dieselmotoren er skiftet ud med en benzinmotor, der overholder EUs Stage V emissionstandarder, og der efterlades altså et grønnere aftryk i hverdagen.

Du kan læse meget mere om vores helt nye maskine her.

Februar 2020

Nyt projekt med stærk spiller i ryggen

Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan meddele, at EU har valgt at give økonomisk støtte til et forestående projekt her i Timan. Projektet går under navnet ’A new generation of dry and quiet street sweepers’. Projektets mål er at imødekomme fremtidens behov og de miljømæssige krav, som vi alle bør leve op til.

Når det store projekt står færdigt, vil vi kunne præsentere et produkt, der også er bæredygtigt på et socialt plan – et forbedret produkt både for miljø og arbejdsmiljø.

Det er et kæmpe skulderklap, og vi ser det som en anerkendelse af vores hårde arbejde.

Med de økonomiske hjælpemidler i ryggen kan Timan realisere fremtidens planer og forhåbentlig løfte hele vores virksomhed.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement No 886369

Januar 2020

Ny produktionshal tages i brug

Den nye produktionshal er snart klar til indvielse, og vi glæder os rigtig meget til at få mere plads. Her skal produktionen af vores RC’ere bl.a. foregå, og vi forventer at få et generelt bedre produktionsflow.

Januar 2020

Med den nye combispreder har din vintertjeneste aldrig været nemmere

Timan er snart klar med en særlig saltspreder, en kombineret spreder og valseudlægger. Fra førersædet styrer du selv, om du vil sprede eller lægge salt/sand på din vej. Vi glæder os til at præsentere det færdige produkt for jer – følg med på Facebook, Youtube og her på timan.dk.

.november 2019

RC nr. 200

Nu skal der serveres RC-kage. I dag markerer vi salget af RC-1000 nr. 200, der siden sin fødsel i 2014 har været en trofast del af vores tætte familie. Selvom alle har gjort en kæmpe indsats for at nå denne milepæl, bør der alligevel lyde en særlig tak til det store udviklingsarbejde, som Henning og Vagn har stået for, og den solide og effektive montage, som Troels altid er garant for.
Vi glæder os til at levere de næste 200 maskiner til vores kunder!

30. august 2019

Have & Landskab 2019 var igen en succes

Igen i år var Have & Landskab en rigtig god oplevelse, hvor vi fik talt med mange positive mennesker om, hvad Timan kan tilbyde. Vi takker de mange, der lagde vejen forbi vores stand, og glæder os allerede til næste års “Maskiner under Broen”.

20. maj 2019

Den nye ukrudtsbørste til Timan 3400 er klar

Vi byder et nyt redskab velkommen i Timan 3400-familien. Den roterende ukrudtsbørste bekæmper ukrudt effektivt uden brug af pesticider eller andre miljøskadelige midler.

Du får et redskab med mange anvendelsesmuligheder: Vælg frit mellem højre og venstre side, vælg frit mellem omdrejningsretningen, juster omdrejningshastigheden, juster trykket på børsten, vælg mellem forskellige børstetyper. Se videoen af ukrudtsbørsten i aktion her.

19. marts 2019

Budget 2019 nået før tid

​Vi er glade i Timan i dag. Den budgetterede omsætning er allerede nået, og derfor markerer vi det med smørrebrød til alle, der har gjort dette muligt.

Vi hviler dog ikke på laurbærrene, og fortsætter med at arbejde hårdt og målrettet.

Fandt du ikke det, du skulle bruge?

Kontakt os i dag

Fandt du ikke lige den løsning, du havde behov for, så kontakt os endelig på (+45) 97 33 03 60 eller send en mail til info@timan.dk, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Vi glæder os til at høre fra dig.